MANİSA İLİ YEMEKLERİ
MANİSA YEMEKLERİ
MANİSA MUTFAĞI
MANİSA SOFRASI
MANİSA DA NE YENİR
Yöre Mutfağı
manisa
Manisa
yöresi, uygun iklim koşulları, ekilebilir alanların genişliği ve
verimliliği nedeniyle, kimi yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen, bağ
ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve
çeşitliliğinin yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da
yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların
yanı sıra, tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına
etkileri olmuş, farklı yemek kültürlerinin karışımı yöre mutfağına
zenginlik katmıştır.
Türk
mutfağında yer alan belli başlı çeşitlerin hemen hepsi yöre mutfağında
yer almakla birlikte, özellik arz etmesi bakımından aşağıda verilen
tariflerin, yöreye özgü veya yaygın kullanılan tarifler olmasına özen
gösterilmiştir.
MANİSA YEMEKLERİ
manisa yemekleri
MANİSA YEMEKLERİ
manisa yemekleri
MANİSA KEBABI
Manisa Kebabı
Malzeme:
Yumuşak
tarafından 2/3 dana eti, 1/3 kuzu eti, tereyağı, sumak, tuz, domates,
yeşil biber, kuru soğan, maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak
bir miktar sumakla karıştırılır.)
Yapılışı :
Dana
ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline
getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın
olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü
ateşinde pişirilirken, pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif
kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran
pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar
da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır.
Kızdırılmış tereyağı gezdirilir, sumak serpilir. Közlenmiş domates ve
biberle süslenip, soğan salatası ile birlikte servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder